Fejsbuk i Gugl se ne lajkuju

Izvor: RTS, 06.Jul.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk i Gugl se ne lajkuju

Posle lansiranja društvene mreže "Gugl plus", Fejsbuk blokirao ekstenziju za Guglov internet navigator Hrom, koja korisnicima omogućava prebacivanje kontakata sa Fejsbuka na "Gugl plus".

Fejsbuk je blokirao "Fejsbuk frend eksporter", ekstenziju za Guglov internet navigator Hrom, koja korisnicima omogućava prebacivanje podataka svojih kontakata sa Fejsbuka na novu Guglovu društvenu mrežu "Gugl plus". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Gugl je nedavno predstavio svoj novi proizvod "Gugl plus" (Google+), što je do sada najambiciozniji pokušaj tog internet giganta da se ubaci na prostor društvenih mreža.

"Gugl plus" je za sada dostupan samo u test-verziji i to samo ograničenom broju korisnika. Njegov centralni element se zove "Serkles" (Circles). Radi se o grupama koje korisnik može sam da definiše i sa njima deli sadržaje koje želi.

To bi u ovom novom Guglovom "proizvodu" trebalo da bude drugačije: ono što želite da podelite sa porodicom, ne moraju znati kolege sa posla. A, ljudi sa kojima se družite preko sporta ili nekog drugog hobija, ne moraju da znaju šta se događa u vašem ljubavnom životu.

Najnoviji sukob između dva internet giganta nastavak je rata koji od 2010. godine postoji, kada je Gugl zabranio prebacivanje podataka kontakata ka Fejsbuku.

Sa 8,9 odsto od svih poseta sajtovima na Internetu, Fejsbuk uverljivo prednjači pred vlasnikom popularnog pretraživača koji ima 7,2 odsto poseta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.