Fejsbuk dovodi besplatan internet u Evropu

Izvor: Scandal.rs, 16.Apr.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk dovodi besplatan internet u Evropu

Šef Fejsbuka Mark Zakerberg, otkrio je da bi Fejsbukov projekt za besplatni internet, Internet.org, uskoro mogao da zaživi i u Evropi. Vest je otkrivena u vreme Q&A seanse održane na Fejsbuku.

Na pitanje da li njegova firma planira širenje područja delovanja Internet.org-a, Zakerberg je odgovorio:

Da, Internet.org planiramo da dovedemo na sva područja gde postoje ljudi kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << treba Internet. Prioritet dajemo zemljama s najvećim brojem stanovnika bez pristupa Internetu, a sarađujemo s mrežnim operaterima i vladama koje su pokazale najveći interes za projekt.“

Internet.org je servis koji korisnicima omogućava osnovni pristup internetu, a s radom je krenuo u zemljama u razvoju poput Zambije, Kenije, Kolumbije i Tanzanije. Iako se servis često nalazio na meti kritičara koji tvrde da ne nudi dovoljno, Zakerberg je naglasio kako je „bilo kakva povezivost bolja od nikakve“, s čime se u potpunosti slažemo.

Kompletan Q&A u kojem se Zakerberg osvrnuo na Fejsbukov Messenger, Oculus VR i planove ove kuće za budućnost možete pronaći ovde.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.