Fejsbuk danas izlazi na berzu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fejsbuk" danas izlazi na berzu

VAŠINGTON -

Društvena mreža "Fejsbuk" izlazi danas na berzu Nasdak sa više od 421 milion akcija po ceni od najviše 38 dolara po komadu, čime njena maksimalna vrednost dostiže 104 milijarde dolara.

To je najveći izlazak na berzu među Internet kompanijama, objavljeno je danas u onlajn izdanju lista "Eho".

Osam godina nakon lansiranja u studentskoj sobi u Harvardu, taj gigant se priprema da realizuje drugi po veličini ulazak na berzu u američkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istoriji, iza "Vize", ali ispred "Dženeral motorsa", prema klasifikaciji koju je sačinio "Renesans kapital" (Renaissance Capital).

Analitičari predviđaju da će "Fejsbuk" od prodaje akcija zaraditi 16 milijardi dolara, što bi bio jedan od najvećih debija na berzi u američkoj finansijskoj istoriji, slabiji samo od gotovo 18 milijardi, koliko je prikupila kompanija "Viza" 2008. godine, objavio je "Glas Amerike".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejsbuk nudi 421 milion akcija

Izvor: Šumadija Press, 18.Maj.2012

Društvena mreža "Fejsbuk" izlazi danas na berzu Nasdak sa više od 421 milion akcija po ceni od najviše 38 dolara po komadu.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.