Fejsbuk će dopisivanje u Mesindžeru učiniti još privatnijim! Evo šta sad spremaju...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2022, 15:57

Fejsbuk će dopisivanje u Mesindžeru učiniti još privatnijim! Evo šta sad spremaju...

Uvođenje end-to-end enkripcije kao podrazumevane opcije biće veliki korak u dobrom pravcu za platformu za ćaskanje koju koristi više od milijardu ljudi širom sveta

Facebook nudi end-to-end šifrovana (E2EE) ćaskanja za Messenger od 2016. godine. Ali ta opcija je morala da bude omogućena za svaku pojedinačnu sesiju ćaskanja, što znači da korisnici moraju da budu informisani o ovoj mogućnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Sada je Facebook najavio da će narednih nedelja početi da testira podrazumevano uključeno šifrovanje razgovora u Messengeru. U testu će učestovati odabrani korisnici, koji bi trebalo da primete da su njihova ćaskanja šifrovana bez potrebe za preduzimanjem bilo kakve akcije.

. Ali to će verovatno pokrenuti nove rasprave sa vladama koje kažu da E2EE ometa borbu protiv kriminala.

E2EE znači da Facebook ne može da vidi sadržaj poruka svojih korisnika - to mogu samo učesnici u razgovoru. To čini mnogo težim (iako ne i nemogućim) trećoj strani kao što su hakeri ili policija da špijuniraju digitalne razgovore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.