Fejsbuk će čistiti vaš računar od virusa

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk će čistiti vaš računar od virusa

Fejsbuk se udružio sa kompanijama koje se bave proizvodnjom anti-virusa i drugim bezbednosnim softverom, Trend Mikro i F-Sekjur, kako bi u svoju društvenu mrežu integrisali tehnologije uz pomoć kojih će korisnici biti još sigurniji. Poenta ovoga je da se pronađe i otkloni zlonamerni sofver (malver) ukoliko korisnik pristupa sa računara koji je njime zaražen.

- Radili smo sa F-Sekjur i Trend Mikro kompanijama kako bi ugradili besplatan anti-malver softvere direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u postojeće sisteme za otkrivanje zloupotreba i njihovo sprečavanje. Kada se korisnik loguje sa uređaja koji je zaražen, pojaviće se ekran koji će ga obavestiti o postojećem problemu. Na njemu će se nalaziti i preporuka da uz pomoć programa kompanija F-Sekjur ili Trend Mikro skeniraju i očiste računar od virusa, izjavio je Fejsbukov softverski inženjer, Četan Govda.

Korisnici nisu u obavezi da koriste neki od ova dva servisa, ali se preporučuje.

Tokom skeniranja i uklanjanja, korisnici će normalno moći da nastave sa korišćenjem Fejsbuka i drugih servise. Kada se skeniranje i “čišćenje” završi, na Fejsbuku će se pojaviti obaveštenje, a moguće je i pogledati rezultate skeniranja.Ova opcija pojaviće se uskoro i samo je još jedan od načina na koji se ova društvena mreža bori protiv hakera.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Facebook od sada i čisti kompjutere od virusa?

Izvor: NaDlanu.com, 27.Maj.2014, 19:54

Fejsbuk se udružio sa kompanijama koje se bave proizvodnjom anti-virusa i drugim bezbednosnim softverom, Trend Micro i F-Secure, kako bi u svoju društvenu mrežu integrisali tehnologije uz pomoć kojih će korisnici biti još sigurniji...Kada se korisnik prijavljuje na Fejsbuk sa uređaja koji je zaražen...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.