Fejsbuk angažovao člana Bušove administracije

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk angažovao člana Bušove administracije

Vodeća društvena mreža u svetu Fejsbukangažovala je advokata Tima Marisa da je zastupa pred Saveznom komisijom za trgovinu koja razmatra pritužbe na zloupotrebu privatnosti na Fejsbuku.

Maris radi u advokatskoj kompaniji O'Melveni i Majer, a imao je veoma važnu ulogu u administraciji bivšeg predsednika Džordža Buša gde je radio u pravnom timu, piše danas britanski Fajnenšel tajms na svom sajtu.

Maris se ranije pojavljivao pred Komitetom za trgovinu američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Senata gde se protivio tome da se FTC-u da veće ovlašćenje u regulisanju pitanja privatnosti. Taj predlog je prošao u Predstavničkom domu, a podržavaju ga i udruženja potrošača.

Svi oni traže da taj propis bude izglasan i u Senatu, gde tek predstoji debata.

Fejsbuk ima oko 400 miliona korisnika i sada je jedan od najposećenijih sajtova u svetu.

Ta kompanija medjutim, sve češće dobija pritužbe da ne vodi računa o privatnosti korisnika i da lične podatke ostavlja dostupnim na celom internetu bez pitanja korisnika te mreže.

Fejsbuk odgovara da svojim korisnicima daje mogućnost da kontrolišu privatnost. Medjutim, samo prošle sedmice "rupa" na sistemu sajta omogućila je korisnicima da vide razgovore svojih prijatelja sa njihovim prijateljima, kao i zahteve za prijatelje.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Facebook zastupa bivši član Bušove administracije

Izvor: B92, 10.Maj.2010

Za spor koji se vodi pred Saveznom komisijom za trgovinu, a na osnovu optužbi za zloupotrebu podataka na Facebooku, ova kompanija angažovala je jednog od glavnih ljudi administracije bivšeg američkog predsednika, Džordža Buša...Izvor: Beta.. ..Tim Maris radi u advokatskoj kompaniji O'Melveni i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.