Fejsbuk: Radiće metla i to virtuelna!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2013, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk: Radiće metla i to virtuelna!

Svima nam se to desilo. Mama i baka su se upravo prikačile na Fejs, a u trenutku kada smo aplicirali za novi posao sadašnji šef nam šalje zahtev za prijateljstvo. Odjednom ste u problemu, jer gomila sadržaja koju imate na "Tajmlajnu" nije “prilagođena” njima.

Imate rešenje - krenite od počpetka, od pristupa Fejsu i brišite sve što je neprikladno. Da, znamo, trebaće vam puno vremena, ali bi "Fejsvoš" alatka mogla da vam pomogne.

Kako? Jednostavno! Ovu simpatičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << virtuelnu metlu za vaš profil podesite u četiri koraka i pustite je da "pročisti" vaš Fejsbuk profil od nedoličnih sadržaja i slika na koje danas, možda i niste baš ponosni, a zaboravili ste i da postoje.

"Fejsvoš" je napravila grupa studenata "Three Kent State univerzitera", zajedno sa opcijama pretraživanja uobičajenih "prljavih i nevaljalih" reči na osnovu kojih se briše sav nedoličan sadržaj ili mu se menja opcija privatnosti.

Uz tu, omogućena je opcija pretrage linkova koje ste lajkovali, a ne bi trebali da budu vidljivi nikome osim vas. Korisnik sam može da pretražuje sadržaj na osnovu svojih upita, odnosno na svom jeziku, iako je podržan samo engleski. U tom slučaju naša slova treba zameniti sa ekvivalentima bez kukica i kvačica.

Portal "Mešebl" prenosi da, kao i većina web aplikacija koje se koriste na Fejsbuku i "Fejsvoš" će tražiti prristup vašim osnovnim informacijama na profilu, fotografijama i imejl adresi.  Što se fotografija tiče, ukoliko ih niste potpisivali, ipak ćete morati ručno da ih uklanjate, jer alat nema opciju za vizuelno pretraživanje.

Hajde sada, virtuelnu metlu u ruke i čistite svoje profile...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.