Facebook zna gotovo sve o vama!

Izvor: Mondo, 19.Sep.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook zna gotovo sve o vama!

Na osnovu tih podataka prikazivaće vam reklame koje će vam se možda i svideti.

Facebook će početi da prikazuje reklame na osnovu like dugmeta i sličnih opcija na raznim drugim sajtovima.

Ovo je najnoviji pokušaj kompanije u donošenju reklama koje će biti interesantne korisniku. Svaki korisnik će videti reklame za proizvode i usluge koje ga uglavnom interesuju. Biće bazirane na informacijama prikupljenim sa korisničkog profila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Facebook već godinama prikuplja informacije sa drugih sajtova na kojima se nalazi like dugme. Kompanija je objavila da korisnicima pruža veću kontrolu kada su reklame u pitanju.

Takođe, ova društvena mreža prikuplja podatke sajtova koje korisnik posećuje i podatke kada ih tačno posećuje. Podaci se koriste za lajkove i slične društvene opcije, uključujući share i send opcije.

Logično je da ovi alati mogu da naljute korisnike zato je Facebook više puta objašnjavao kako i na koji način koristi podatke (Vaši lajkovi otkrivaju dosta o vama). Društvena mreža korisnicima pruža mogućnost da onemoguće prikupljanje određenih podataka.

Možete isključiti reklame koje su bazirane na osnovu prikupljenih podataka sa vašeg profila, mada, to Facebook neće zaustaviti da ih i dalje prikuplja, piše The Wall Street Journal.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.