Facebook zabranio oglašavanje bilo čega vezanog uz kriptovalute

Izvor: ItRešenja.com, 03.Feb.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook zabranio oglašavanje bilo čega vezanog uz kriptovalute

Facebook svojim korisnicima, kad je reč o oglašavanju, obećava dve stvari – bezbednost i prijatnost korišćenja, tj. navodi kako su svi njihovi proizvodi napravljeni tako da korisnike stavljaju u prvi plan. Iz tog razloga oglasi koji se plasiraju putem njihove društvene mreže ne smeju da budu zbunjujući ili obmanjujući, što je bio vrlo čest slučaj sa oglasima koji su promovisali ulaganje u kriptovalute ili ICO ponude. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com <<

Čak i kompaniji velikoj poput Facebook-a očito je bilo preteško odvojiti žito od kukolja u ovom slučaju, pa su ove nedelje nadogradili svoj pravilnik o prihvatljivim oglasima. Njegovim izmenama zabranili su u potpunosti bilo koji oblik oglašavanja koji promovira finansijske proizvode i usluge povezane na bilo koji način sa kriptovalutama.

Oglašavanje raznih “binarnih opcija”, ICO-ova i ulaganja u kriptovalute često je bilo pokretano ne baš u dobroj veri, kažu iz Facebook-a, pa je pala odluka da se jednostavno svi takvi oglasi – zabrane do daljnjega.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.