Facebook ulazi na teren YouTubea i Twittera

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2015, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook ulazi na teren YouTubea i Twittera

NEW YORK - Već je neko vrijeme poznato kako Facebook želi postati, uz sve druge usluge, i platforma za razmjenu video sadržaja.

U tome je Zuckerbergova društvena mreža prilično agresivna, pa se ponekad služi i upitnim metodama, samo kako bi YouTubeu otela primat na tom tržištu. Sada Re/Code doznaje kako u Facebooku planiraju proširiti mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << svoje video platforme.

Prema dostupnim informacijama, Facebook razvija posebnu sekciju unutar svoje društvene mreže koja će biti posvećena samo gledanju video sadržaja. Svojevrsni "YouTube unutar Facebooka" omogućavao bi nesmetano pretraživanje i pregledavanje, te postavljanje i dijeljenje videa, opcije koje su nedostajale u dosadašnjem iskustvu pregledavanja videa kroz News Feed.

Osim ovog pokušaja da postane video platforma, Facebook ulaže napore i kako bi postao aktualniji medij za prenošenje vijesti, poput Twittera. Tako portali The Awl i Mashable prenose informaciju da se u ovoj kompaniji radi na novoj aplikaciji, imena Notify. Ona bi trebala služiti kao Twitterov feed – korisnici bi se pretplatili na željene izvore vijesti, a iste bi im potom pristizale izravno na zaslon mobitela u obliku notifikacija.

I jedna i druga opcija za sada su tek u razvoju i fazi testiranja, pa još uvijek nije poznato kada bi Facebook mogao lansirati te nove usluge.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.