Facebook uklonio više od 9 miliona objava s govorom mržnje

Izvor: B92, 13.Maj.2020, 08:20

Facebook uklonio više od 9 miliona objava s govorom mržnje

Kompanija Facebook izvestila je o naglom porastu broja uklonjenih postova u kojima se promovišu nasilje i govor mržnje, što pripisuju poboljšanjima tehnologije za automatsko prepoznavanje teksta i slike, prenosi Gardijan.

Najveća svetska kompanija za društvene medije tvrdi je da je u prvom kvartalu godine sa svoje Facebook aplikacije uklonila oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4,7 miliona postova povezanih sa organizovanim grupama koje promovišu mržnju - u odnosu na 1,6 miliona koliko je uklonjeno u prethodnom kvartalu.

Saopšteno je i da je u prvom tromesečju uklonjeno 9,6 miliona Facebook objava koji su sadržale govor mržnje, u poređenju sa 5,7 miliona u poslednjem tromesečju prošle godine.

Facebook je objavio podatke kao deo svog 5. Izveštaja o sprovođenju standarda u zajednici, koje je uveo kao odgovor na kritike zbog slabog nadzora svojih platformi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Facebook uklonio devet miliona postova s govorom mržnje

Izvor: Radio 021, 13.Maj.2020

Kompanija Facebook izvestila je o naglom porastu broja uklonjenih postova u kojima se promovišu nasilje i govor mržnje, što pripisuju poboljšanjima tehnologije za automatsko prepoznavanje teksta i slike, prenosi Gardijan...Ova kompanija tvrdi je da je u prvom kvartalu godine sa svoje aplikacije uklonila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.