Izvor: B92, 08.Mar.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen ubica sa Fejsbuka

London -- Britanac koji je kidnapovao, silovao i ubio tinejdžerku koju je upoznao na društvenoj internet mreži Fejsbuk, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Piter Čepman (33) održavao je kontakt sa žrtvom Ešli Hol (17) preko Fejsbuka, predstavljajući se kao 19-godišnji student. Pošto se sprijateljio s njom četujući na Fejsbuku, dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se da izađu zajedno 25. oktobra uveče i tada je žrtva oteta, silovana i zadavljena.

Njeno telo pronađeno je u polju na jednoj farmi, navodi AP.

Protiv Čepmana se vodilo nekoliko istraga zbog seksualnih prestupa još od njegove 15. godine.

Sa 19 godina je osuđen na sedam godina zatvora, zbog toga što je silovao dve prostitutke preteći im nožem, a iz zatvora je izašao 2001. godine.

A sličan zločin dogodio se i u Srbiji, 4. marta u Sremskoj Kamenici, kada je Milan Mandić (24) iz Vrbasa silovao M.V, do čega je došlo posle komunikacije preko Fejsbuka. Osumnjičeni je danas uhapšen o čemu možete čitati više u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ubica sa Fejsbuka" osudjen na doživotni zatvor

Izvor: SrbijaNet.rs, 08.Mar.2010

Piter Čepman (33) održavao je kontakt sa žrtvom Ešli Hol (17) preko Fejsbuka, predstavljajući se kao 19-godišnji student.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

"Ubici s Fejsbuka" doživotna robija

Izvor: Glas javnosti, 09.Mar.2010, 07:06

LONDON - Britanac koji je kidnapovao, silovao i ubio tinejdžerku koju je upoznao na društvenoj internet mreži "Fejsbuk" osuđen je juče na doživotnu kaznu zatvora...Piter Čepman (33) održavao je kontakt sa žrtvom Ešli Hol (17) preko "Fejsbuka", predstavljajući se kao 19-godišnji student...Pošto...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.