Facebook testira novu mogućnost – pregled video sadržaja kada nemate internet

Izvor: ItRešenja.com, 19.Jul.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook testira novu mogućnost – pregled video sadržaja kada nemate internet

Facebook je počeo sa ispitivanjem nove mogućnosti koja omogućava presnimavanje video zapisa i njihovo pregledanje i kad korisnik nema pristup Internetu.

Prema poruci elektronske pošte kuju prenosi TechCrunch, ispitivanje je počelo sa malom grupom korisnika u Indiji, zbog cene i ograničene dostupnosti mobilnog Interneta u toj zemlji. Cilj je omogućiti korisnicima presnimavanje video zapisa putem WiFi veze koje kasnije mogu pregledati bez korišćenja data saobraćaja u mobilnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << mreži.

Facebook preduzima i odgovarajuće mere kako bi osigurao da se ta mogućnost ne zloupotrebljava za nelegalno presnimavanje video sadržaja. Stoga će video zapisi biti “zaključani” za pregledanje samo u Facebook-ovoj aplikaciji za mobilne uređaje. Takođe se navodi kako će samo originalni video zapisi sa javnih stranica i profila članova biti dostupni za presnimavanje, a vlasnici video zapisa mogu tražiti da ne učestvuju u takvoj usluzi.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.