Izvor: Blic, 18.Mar.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook sprečava pedofile da kontaktiraju decu

Nakon hapšenja i osude tridesettrogodišnjeg seksualnog prestupnika, Pitera Čepmena, na 35 godina zatvora, zbog kidnapovanja, silovanja i ubistva tinejdžerke koju je upoznao na "Fejsbuku" vlasnici ove kompanije planiraju da uvedu "panic button", koji će omogućiti korisnicima da prijave svakog koga smatraju sumnjivim.

Ali, to nije sve. Kako prenosi Indipendent, na Facebook-u će se takođe nalaziti i linkovi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sajtove protiv zlostavljanja kome će korisnici moći da prijave svako nedolično ponašanje.

"Ovo je odličan potez Facebook-a i veoma sam zadovoljan što su ovako ozbiljno pristupili ovom problemu", rekao je premijer, Velike Britanije, Gordon Braun.

On je takođe dodao da svakog roditelja brinu informacije i materijal koji deca dobijaju putem interneta, ali da ih najviše brine to što bolesni ljudi mogu da iskoriste ovaj medij kao oruđe za svoje devijantno i monstruozno ponašanje.

"Ja sam lično razgovarao sa predstavnicima kompanije Facebook i siguran sam da ćemo u nekoliko sledećih dana videti veliko poboljšanje i da će deca biti bezbednija i zaštićenija tokom korišćenja ove društvene mreže", dodao je on.

Premijer je takođe otkrio da je imao sastanak sa britanskom ministarkom za jednakost Hariet Harman tokom koga je predložio da se usvoji zakon koji bi zaštitio decu i mlade ljude od seksualne eksploatcije preko interneta i da će se predlog zakona uskoro naći u Parlamentu.

Piter Čepmen (33) osuđen je zbog kidnapovanja, silovanja i ubistva sedamnaestogodišnje devojke koju je upoznao preko "Fejsbuka".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.