Facebook se izvinio zbog ove gluposti!

Izvor: Mondo, 30.Dec.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook se izvinio zbog ove "gluposti"!

Da li je i vaša godina, po "Fejsu", bila potpuna glupost?

Album "Year in review" zbunio je gomilu korisnika, pošto je pokušaj Facebooka da nam prikaže najbolje momente godine bio, blago rečeno, bizaran.

Video klip je sastavljen od vaših fotografija koje su imale najviše lajkova i komentara, ali je savršeno pokazao kako izgleda kada fotke bira algoritam, a ne živo biće. Tako su glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fotografije mnogih korisnika bile neke na kojima se oni uopšte ne nalaze, a bilo je i ozbiljnijih gafova.

Erik Majer napisao je na svom blogu da je bio zaprepašćen kada je video sliku svoje šestogodišnje ćerke kao "najbolji momenat 2014", pošto je ona sredinom godine - preminula. "Znam da ovo nije bilo namerno, ali algoritam i kod doveli su do potpuno bezosećajnih momenata u gomili slučajeva. Uopšte se nije vodilo računa o onima koji su možda imali groznu godinu, već su slike automatski nabacane bez ikakvog obzira", napisao je on. "Ovo je stvar osmišljena za idealnog, srećnog, veselog korisnika koji živi divan život. O nama ostalima, izgleda, niko nije mislio", napisao je on.

Menadžer proizvoda kompanije Facebook Džonatan Geler rekao je za "Vašington post" da je uprava sajta stupila u kontakt sa Majerom.

"Ova praznična ideja bila je sjajna za mnoge korisnike, ali smo očigledno u više slučajeva omanuli i prikazali korisnicima tužne ili uznemirujuće prizore. Svakako nam to nije bila namera, i izvinjavamo se", rekao je on.

Među odabranim fotkama korisnika koji su se žalili bile su i sahrane, fotografije urni, kuća koje gore i druge koje se svakako ne bi mogle svrstati u "najbolje momente" bilo čije godine.

Pratite nas i dalje na Facebooku!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.