Facebook sada nudi 50 opcija za pol

Izvor: B92, 13.Feb.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook sada nudi 50 opcija za pol

Facebook je odlučio da ponudi svojim korisnicima nešto više izbora od "muško" i "žensko".

Od sada se na ovoj društvenoj mreži možete opredeliti za jednu od 50 opcija - a među njima i androgen, bipolan, intereksualan, transeksualan...

Takođe, korisnici će moći da izaberu između različitih zamenica - on, ona i oni. Tu je i mogućnost čuvanja polnog identiteta privatnim, ukoliko želite.

Facebook promene su puštene u četvrtak i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početku za 159 miliona američkih korisnika ove mreže sa ciljem da ljudima pruži više opcija da se opišu.

Facebook mesečno ima 1.15 milijardi aktivnih korisnika.

Fejsbuk je ovu promenu objavio postom na svom sajtu:

Post by Facebook Diversity.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Facebook sada nudi 50 opcija za pol

Izvor: B92, 13.Feb.2014

Facebook je odlučio da ponudi svojim korisnicima nešto više izbora od "muško" i "žensko"...Od sada se na ovoj društvenoj mreži možete opredeliti za jednu od 50 opcija - a među njima i androgen, bipolan, interseksualan, transseksualan....Takođe, korisnici će moći da izaberu između različitih...

Nastavak na B92...

Facebook nudi 50 opcija za pol!

Izvor: Mondo, 14.Feb.2014, 11:00

Više ne postoje samo muški i ženski, nego i bipolan, transseksualan, androgen, interseksualan..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.