Facebook rešio da stane na kraj bombastičnim naslovima

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook rešio da stane na kraj bombastičnim naslovima

Facebook uskoro uvodi nove promene koje bi se mogle da se svide mnogim korisnicima.

Ovaj put kompanija je odlučila da se obračuna se s "clickbait" naslovima, odnosno medijima koji često koriste zbunjujuće naslove, koji često pogrešno navode korisnike ili ih u potpunosti zbunjuju.

Tako ćete prema novom algoritmu na svom newsfeedu imati manje naslova tipa: "Nećete verovati šta se dogodilo posle". Facebook će jednostavno locirati takve medije i sakriti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << taj post.

Ova odluka ima za cilj stavljanje fokusa na individualne i lične postove.

Veliki broj američkih medija, ali i medija u regionu pribegao je korišćenju upravo ovakvih naslova, zbog većeg broja klikova i lajkova na društvenim mrežama.

S druge strane, dokazano je mnogo puta da ista vest, čija oprema uključuje "clickbait" naslov, bude čitanija od vesti s "regularnim" naslovom.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Fejsbuk rešio da stane na kraj bombastičnim naslovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Avg.2016

Fejsbuk (Facebook) uskoro uvodi nove promene koje bi se mogle da se svide mnogim korisnicima...Ovaj put kompanija je odlučila da se obračuna se s "clickbait" naslovima, odnosno medijima koji često koriste zbunjujuće naslove, koji često pogrešno navode korisnike ili ih u potpunosti zbunjuju...Tako...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.