Facebook registruje 550 adresa u sekundi

Izvor: B92, 16.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook registruje 550 adresa u sekundi

Od kada je puštena mogućnost registracije personalizovanih web adresa koje sadržie naziv vašeg imena i prezimena u okviru Facebook profila, registrovano je na milione URL-ova a očekuje se da bude registrovano još toliko.

Izvor: Bozza Bench




Facebook je upravo objavio fascinantan podatak da su korisnici tokom prošle nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << registrovali preko 550 adresa u toku samo jedne sekunde! Tokom prvih 15 minuta kada je ova mogućnost i zvanično puštena u opticaj prošle subote, registrovano je 500.000 personalizovanih adresa! Posle samo sat vremena registrovan je milioniti URL a do danas više od 6 miliona adresa.

Podsetimo, Facebook se na ovu opciju odlučio kako bi korisnici lakše između sebe komunicirali i razmenjivali kontakte ali i da bi lakše uz pomoć internog pretraživača pronašli odogvarajuće korisnike i njihove profile. Mnogi korisnici su usled pravog „stampeda" ostali bez odgovarajućih adresa i smatraju da Facebook nije ostavio dovoljno vremena niti je na vreme obavestio sve učesnike ove popularne društvene mreže, tako da su sada primorani na izbor alternativnih adresa pre nego što i one postanu zauzete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.