Facebook redizajnirao čet prozor – sada na bolje

Izvor: SaznajNovo.com, 15.Jan.2019, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook redizajnirao čet prozor – sada na bolje

Facebook često redizajnira neki deo sajta, a pre par dana redizajniran je i čet prozor. Iskreno, jedva sam čekao da bude redizajniran još od onda kada su uveli „bubble“ poruke. Nisam ni naišao na mnogo komentara i članaka na ovu temu, izgleda da je ova promena prošla dosta neprimećeno.
Nije mnogo toga izmenjeno, ali jeste taman toliko da bude ponovo funkcionalan.
Zapravo, izmenjeni su samo elementi oko samog polja u kojem se nalaze poruke. Dakle, to polje, i sam izgled >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << poruka, nije menjano.
1) Zaglavlje spuštenog prozoraAko vam je neki čet prozor spušten, primetićete da je sada veći i ima zaobljene gornje ivice. Isto tako, kada vam stigne poruka boja se menja iz sive u onu koju ste postavili (na ovaj način).

2) Zaglavlje vidljivog prozoraE ovde ima najviše promena, što mi se dopada. Kada kliknete na ime osobe sa kojom se dopisujete otvara se njegov profil.
Desno od imena sada se nalaze samo 3 ikonice: video poziv, glasovni poziv, i opcije. Taster za zatvaranje prozora je uklonjen i pojavljuje se udvojeno u gornjem desnom uglu kada pređete kursorom preko prozora.
Kada kliknete na opcije pojave se sledeće stavke:
Open in Messenger: otvara čet u inboksuColor, Emoji, i Nicknames: da personalizujete čet sa tom osobomCreate Group: kreiranje grupeMute, Ignore, BlockDelete conversation: ukoliko želite da obrišete sve poruke sa tom osobom
3) Podnožje čet prozoraOvaj deo je tek malčice izmenjen, i to samo u vidu novih ikonica. Mala je promena ali značajna, barem za mene. Uvek se zabunim kada hoću da pošaljem sliku pa kliknem na ikonicu za stikere jer su bile slične.
To su te izmene koje su se pojavile pre par dana. Dopadaju mi se i nadam se da će se zadržati. Kako se vama čine?
Detaljnije - Facebook redizajnirao čet prozor – sada na bolje

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.