Facebook razvija novi backup sistem

Izvor: ITsvet.com, 21.Avg.2012, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook razvija novi backup sistem

Facebook planira da iskoristi svoj centar podataka koji se nalazi u Oregonu i koji je nezvanično poznat kao „Sub-Zero“ za testiranje i implementiranje novih skladišnih sistema male snage. Tom Furlong, jedan od potpredsednika ove kompanije navodi da će razvoj uređaja za duboko skladištenje početi za šest do devet meseci. Trenutno serveri ove društvene mreže troše oko 4.5 kilovata a čelnici ove kompanije nadaju se da će uspeti tu potrošnju da smanje na okruglo 1.5 kilovata. Centar podataka će i dalje biti neaktivan i služiće samo kao rezervna varijanta kada je potrebno ponovno uspostavljanje čitavog sistema.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Facebook razvija novi backup sistem

Izvor: ItRešenja.com, 21.Avg.2012

Facebook planira da iskoristi svoj centar podataka koji se nalazi u Oregonu i koji je nezvanično poznat kao „Sub-Zero“ za testiranje i implementiranje novih skladišnih sistema male snage. Tom Furlong, jedan od potpredsednika ove kompanije navodi da će razvoj uređaja za duboko skladištenje početi...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.