Facebook priznao da je pogrešio: ukida se Explore Feed!

Izvor: SaznajNovo.com, 02.Mar.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook priznao da je pogrešio: ukida se Explore Feed!

Oktobar 2017. je svim vlasnicima Facebook stranica u Srbiji veoma poznat i to ne po nečemu lepom. Tada je Facebook počeo sa testiranjem odvojenog Feed-a za stranice u 6 država, među kojima se našla i Srbija.
Explore Feed je kreiran sa idejom da se odvoje objave stranica kako bi korisnici videli što više objava prijatelja u News Feed-u. Pored toga, u odvojenom Feed-u bi se videlo više objava stranica pa bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << i korisnici samim tim otkrili neke nove.
Međutim, nakon nekoliko meseci žalbi, Facebook je napokon pustio anketu korisnicima i izvukao dobre (po nas) rezultate. Odgovor korisnika je jednostavno bio – NE ŽELIMO Explore Feed.

Adam Mosseri, glavni i odgovorni za News Feed, je u članku naveo: „U anketi, korisnici su nam rekli da su manje zadovoljni sa objavama koje viđaju, i da im dva odvojena Feed-a zapravo ne pomažu da se više povežu sa prijateljima i rodbinom„. Poziv na anketu je izgledao OVAKO.
Takođe, Adam je istakao da je ovaj odvojeni Feed sada i manje bitan jer su već ažurirali algoritam u klasičnom News Feed-u tako da će korisnici više viđati objave prijatelja i familije.
Sve ovo znači da se objave stranica vraćaju u News Feed, korisnici će moći na jednom mestu da pregledaju SVE objave, a vlasnici stranica će dobiti nazad normalan Reach.
Detaljnije - Facebook priznao da je pogrešio: ukida se Explore Feed!

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.