Facebook poludeo sa promenama, Timeline menja profile!

Izvor: NaDlanu.com, 23.Sep.2011, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook "poludeo" sa promenama, Timeline menja profile!

Na sinoć završenoj, četvroj po redu developerskoj konferenciji f8, Facebook je predstavio brojne novitete. Najpopularnija društvena mreža na svetu prošla je kroz neke korenite promene - pre svega, stari profili prestaće da postoje u svom standardnom obliku, a umesto njih stiže Timeline.

U pitanju je svojevrsni digitalni "spomenar", da kažemo Wall na kojem, kao i do sada, delite razne informacije, slike, video spotove, s tim što sada oni imaju i vremensku, hronološku odrednicu. Zapravo, Timeline će moći da ispriča priču o vašem životu, od početka do kraja, samo ako da "nahranite" sa dovoljno informacija.Tokom prezentacije, Mark Cukerberg je rekao da će sledećih pet godina socijalnih mreža, sada kada smo svi već priključeni i komuniciramo, obeležiti aplikacije. Zato su u novi "profil" integrisane i sve aplikacije. Tako je, će sadržati sve priče, ali sve aplikacije, praktično sve što radite, s tim da će sve biti razvrstano po godini, tipu sadržaja i tipu aktivnosti. Kada gledate vašu "vremensku liniju", uvek ćete dobijati najšire informacije o skorašnjim događajima, a što dalje u prošlost idete, dobijaćete samo najznačajnije priče. Osim klasične slike profila, Timeline će sada korisnicima dozvoliti da odaberu i jednu veliku sliku koja će služiti kao omot digitalnog spomenara.Zajedno sa svim ovim novostima, Facebook će početi da forsira novu klasu socijalnih aplikacija, čiji smo delić videli pre dva dana, kada je Facebook promenio izgled profila. U pitanju je nadogradnja Facebookovog Open Grapha, sa kojom ćete, primera radi, jednom klikom moći da slušate istu pesmu koju trenutno sluša vaš prijatelj, da pogledate isti film, da pratite iste priče sl. Dakle, druženje online će postati mnogo multimedijalnije.Sama multimedija takođe je veoma bitna novost u Facebooku. Preciznije, Facebook postaje distributer medijskog sadržaja. Kao što se i očekivalo, Cukerberg i kompanija napravili su ugovore sa brojnim audio i video servisima, što će korisnicima omogućiti da gledaju filmove i slušaju muziku direktno sa Facebooka. U pitanju su sadržaji sa dobro poznatih servisa kakvi su Netflix, Hulu i Spotify. To, nažalost, znači da je mala verovatnoća da će korisnici iz Srbije u skorije vreme moći da uživaju u novim multimedijalnim čarima Facebooka - jednostavno, takve usluge nisu podržane u našoj zemlju, niti će biti u skorije vreme, iz dobro poznatih razloga.Pogledajte video:Više na MobiHobi

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.