Facebook pod istragom američke Federalne trgovinske i Evropske komisije

Izvor: Informacija.rs, 27.Mar.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook pod istragom američke Federalne trgovinske i Evropske komisije

Američka Federalna trgovinska komisija (FTC) je najavila da će istražiti kako su privatni podaci miliona korisnika Facebooka završili u rukama kompanije Cambridge Analytica. Poslednje dve nedelje Facebook potresa skandal koji je izbio kada je otkriveno da je kompanija omogućila jednoj analitičkoj firmi preuzimanje informacija o 50 miliona korisnika. Veruje se da su ove informacije korišćene kako bi se pomoglo kampanji Donalda Trampa tokom predsedničkih izbora u SAD 2016. godine. FTC je pojasnila da njena istraga treba da utvrdi da li je Facebook "propustio" da zaštiti privatnost korisnika.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Brisel traži odgovor od Facebooka za dve nedelje

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2018

Evropska komisija zatržila je od kompanije Facebook da u roku od dve nedelje pruži odgovori na pitanja pokrenuta skandalom s firmom Kembridž analitika, uključujući i odgovor na pitanje da li su lični podaci Evropljana bili korišćeni...Evropska komisija je takođe zatražila od američke društvene...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.