Facebook plaća tinejdžerima da instaliraju aplikaciju koja prikuplja privatne podatke

Izvor: Informacija.rs, 31.Jan.2019, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook plaća tinejdžerima da instaliraju aplikaciju koja prikuplja privatne podatke

Ako ste mislili da su u Facebooku mirno prihvatili to što su bili primorani da uklone svoju Onavo VPN aplikaciju iz Apple App Storea, grešite. Ispostavilo se da Facebook plaća tinejdžerima oko 20 dolara mesečno da koriste njegovu VPN aplikaciju koja agresivno nadgleda njihov pametni telefon i aktivnosti na internetu, a zatim informacije šalje Facebooku. Facebook je ranije uhvaćen u prikupljanju nekih od ovih podataka preko Onavo Protecta, VPN (virtuelna privatna mreža) servisa, koji je kupio 2013. godine.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Facebook ponovo uhvaćen u ogromnom skandalu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2019

Društvena mreža plaćala je tinejdžerima i odraslim osobama do 20 dolara mesečno da špijunira njihove telefone, podatke i aplikacije koje koriste, što je ponovo osvežilo ne tako stare probleme koji se tiču krajnje neodgovornog pristupa privatnosti korisnika ove kompanije...Sajt TechCrunch otkrio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.