Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2016, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook omogućio prenos HD fotografija na Androidu

Iako ste možda pretpostavljali bilo da su fotografije koje ste uploadovali sa svog mobitela na Facebook niske rezolucije zbog loše kamere na mobitelu, ovo je daleko od istine.

Današnji pametni telefoni imaju kamere odličnog kvaliteta, a Facebook je svojevoljno smanjivao njihov kvalitet tj. kompresovao uploadovane fotografije.

Rezolucija takvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << fotografija je do sada bila 960×540px, što je davalo poprilično ružnu i mutnu sliku, pogotovo ako bi se pregledavala putem računara.

Ali Android Police javlja da nova verzija Facebooka za Android sada omogućava i prenos fotografija u rezoluciji 2048×1152px, što je isto kao i rezolucija podržana na desktopu.

S obzirom na to da je po difoltu rezolucija podešena na staru veličinu, ako je želite povećati otvorite App Settings u Facebooku i uključite opciju Upload HD photos.

Ne zaboravite da će vam ova opcija povećati mobilnu razmjenu.

(NN, bug.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.