Izvor: Facebook Srbija, 15.Sep.2011, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook oglašavanje – targetiranje po temi


Za sve one koji Facebook, osim privatnih, koriste i u poslovne svrhe – jedna novina. Od nedavno, Facebook je omogućio opciju targetiranja oglasa po zadatoj temi, za razliku dosadašnje opcije, gde su korisnici targetirani po tome koju su stranicu lajkovali ili po konkretnoj ključnoj reči.

Uz nove izmene, oglašivači sada mogu simultano targetirati sve korisnike Facebook-a koji nešto lajkuju, kao i varijacije na konkretnu reč ili temu. Na primer, umesto da targetirate ljubitelje Grand kafe, recimo, ukucajte reč kafa sa haš tagom i pojaviće vam se nekoliko povezanih opcija između kojih možete birati i tako povećati domet vidljivosti do potencijalnih korisnika.
Ova opcija, pored toga što donosi bolju vidljivost i zastupljenost oglasa na Facebook-u, pomaže i u situacijama kada ne znate ili niste sigurni na koji način da tačno targetirate ciljnu grupu, što dodatno pogoduje oglašivačima bez nekog većeg prethodnog iskustva u ovj vrsti oglašavanja.
Više detalja o svemu možete potražiti na sledećem linku. Interests Targeting guide (.PDF)
Autor: Ivana Ćirković - OrganVlasti.com

Nastavak na Facebook Srbija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Facebook Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Facebook Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.