Facebook odustao od platforme za političku raspravu

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Dec.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook odustao od platforme za političku raspravu

NEW YORK - Prema pisanju Wall Street Journala, Facebook je sve donedavno razmišljao o pokretanju nove platforme pod imenom Common Ground.

Iza tog imena krije se nova platforma specifično zamišljena kao mjesto na kojem bi se korisnici mogli upustiti u civiliziranu raspravu o raznim političkim pitanjima.

Daljnji razvoj platforme navodno je stopirao Facebookov podpredsjednik odjela za odnose s javnošću, Joel Kaplan, zbog zabrinutosti da bi takva platforma >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << negativno djelovala na imidž američkih konzervativaca (koji na platformi najvjerojatnije ne bi bili zastupljeni u tolikoj mjeri kao njihovi politički neistomišljenici), a nije mu se svidio ni predloženi naziv platforme.

Stoga je sam projekt razvoja platforme nakon određenog vremena stopiran te se o pokretanja platforme u okvirima Facebooka u potpunosti odustalo.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.