Facebook odustao od platforme za političku raspravu!

Izvor: ItRešenja.com, 31.Dec.2018, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook odustao od platforme za političku raspravu!

Prema pisanju Wall Street Journal-a, Facebook je sve do nedavno razmišljao o pokretanju nove platforme pod imenom Common Ground. Iza tog imena krije se nova platforma specifično zamišljena kao mesto na kojem bi se korisnici mogli upustiti u civilizovanu raspravu o raznim političkim pitanjima.

Daljnji razvoj platforme navodno je stopirao Facebook-ov podpredsednik odeljenja za odnose s javnošću, Joel Kaplan, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << zabrinutosti da bi takva platforma negativno delovala na imidž američkih konzervativaca (koji na platformi najverovatnije ne bi bili zastupljeni u tolikoj meri kao njihovi politički neistomišljenici), a nije mu se svideo ni predloženi naziv platforme.

Stoga je sam projekt razvoja platforme nakon određenog vremena stopiran te se o pokretanja platforme u okvirima Facebook-a u potpunosti odustalo.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.