Facebook neće uskoro u Kinu

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook neće uskoro u Kinu

Facebook, kao i brojni drugi svetski popularni servisi, nije dostupan u Kini.

Kineskim internet korisnicima dostupne su samo lokalne verzije mreže nalik Facebooku, a po svoj prilici tako će i ostati još neko vreme.

Rukovodilac Facebooka za područje Severne Azije, Jayne Leund, rekao je na konferenciji posvećenoj društvenim mrežama u Hong Kongu, da neće u skorije vreme lansirati svoj servis u tom regionu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Cnet..

Facebook je u trenutku kada su ga blokirale kineske vlasti, 2008. godine, imao oko 100 miliona korisnika, a sada je najveća društvena mreža sa oko 950 miliona korisnika.

Tržište od preko 500 miliona korisnika interneta, koliko ih ima u Kini, za sada će ostati van dometa kompanije Marka Zakerberga.

Pored Facebooka, u Kini je zabranjen i Google, YouTube, Twitter, Wikipedia, Yahoo i Blogspot, kao i mnogi drugi sajtovi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Facebook neće uskoro u Kinu

Izvor: medio.rs, 07.Sep.2012

Facebook, kao i brojni drugi svetski popularni servisi, nije dostupan u Kini.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.