Izvor: Mondo, 06.Okt.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook napravio špijuna od Instagram aplikacije

Aplikacija Instagram će uskoro deliti vašu lokaciju sa Facebook mašinerijom.

Postaje sve jasnije zašto su tvorci Instagram aplikacije napustili Facebook, odnosno tu aplikaciju u potpunosti. Bojazan da će Facebook pretvoriti Instagram u svog “potrčka“ se već ostvaruje, najavom deljenja lokacije između te dve aplikacije. Instagram će tako, pratiti kretanje svojih korisnika i dojavljivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << to Faceboook sistemu, kako bi on mogao preciznije i bolje da vas ciljano zatrpava oglasima.

Zaboravite Instagram kakav volite, stigao je kraj…

To, zapravo znači da će korisnici, kad budu u Londonu videti Facebook i Instagram reklame, koje su relevantne za tu lokaciju, a u Ćupriji će, recimo videti reklame, koje su aktuelne za to geografsko područje. Ovakav vid oglašavanja za Facebook nije novost, ali automatsko deljenje lokacije između Instagram i Facebook aplikacije je nešto što niko od nas niti je tražio niti je odobrio, a upravo će se to desiti!

Influenserska mafija: Peru pare, ne plaćaju porez?

Ovakav način praćenja korisnika omogućava Facebook sistemu da prati korisnike čak i onda kad oni ne koriste Facebook aplikaciju direktno ili je uopšte nemaju na telefonu. Pretpostavljamo da se isto već dešava sa aplikacijom Messenger i da je nešto slično u planu i za WhatsApp.

Više detalja o ovoj neprijatnoj novosti pronaći ćete na TNW sajtu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.