Facebook menja News Feed zbog live video streaminga

Izvor: NovaEnergija.net, 02.Mar.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook menja News Feed zbog live video streaminga

Ubrzo posle lansiranja live video streaminga na Fejsbuku, kompanija je na svom blogu objavila da će ponovo menjati News Feed algoritam.
Live video snimci pojavljivaće se od sada više na vrhu News Feeda upravo zbog sve veće popularnosti ovog sadržaja.
Facebook je naveo da korisnici provode tri puta više vremena gledajući live video sadržaje u odnosu na druge video snimke. Iz tog razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << live video sadržaj pojavljivaće nam se malo više na News Feedu, ali to neće značajno izmeniti pogleda na naš timeline.
Live streaming je jednostavan, kao što to nude i Meerkat i Periscope, a bitna je i interakcija sa gledaocima koji će da šeruju, lajkuju i komentarišu. Ova funkcija je prvo pokrenuta na iOS u avgustu 2015. za mali broj verifikovanih računa, a za sve je dostupan od februara i za Android od prošle nedelje.
Ako pratite neke od tech FB stranica sigurno ste do sada bar jednom dobili notifikaciju da počinje live streaming nekih od njihovih događaja i da ga možete pratiti na Fejsbuku
Izvor: mashable.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.