Facebook kupio Whatsapp za 16 milijardi dolara!

Izvor: Baguje.com, 21.Feb.2014, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook kupio Whatsapp za 16 milijardi dolara!

Neočekivani korak Faceoboka se desio pre 2 dana, a to je kupovina popularne aplikacije za dopisivanje pod nazivom Whatsapp. U pitanju je veoma popularna aplikacija koja je omogućavala dopisivanje tj. četovanje (chat) među korisnicima potpuno besplatno. Facebook već ima svoju aplikaciju (Facebook messenger) koja radi skoro identične stvari kao i ova kupljenja, ali je Facebooku sigurno nešto zapalo za oko kod Whatsappa čim su ga platili 16 miliardi američkih dolara. Iako nije u pitanju 16 miliardi u kešu, ipak će biti samo 4 milijarde u kešu odmah, dok će ostalih 12 milijardi Whatsapp dobiti u deonicama.
Nakon vesti o kupovini, pojavila se i vest da je Google nudio 10 miliardi za aplikaciju ali su vlasnici tu ponudu odbili … da li su znali da će dobiti više ili su možda već bili u pregovorima ? Ostaje nam samo da nagađamo.
Danas je Mark Cukerberg objavio i podatak da će aplikacija ostati i dalje na Internetu i da će se i dalje moći koristiti, čak i kada se kupovina kompletno završi (do kraja 2014. godine najverovatnije). Sam vlasnik aplikacije je takođe objavio da će Whatsapp ostati i dalje bez reklama i isti kao i do sada … što ne znači da će da promeni mišljenje kada mu Facebook nakon završene kupovine promeni planove …
Kao i kod svih drugih većih kupovina, budućnost aplikacija i servisa zavisi samo od onih koji ih kontrolišu, njihove ideje i želje korisnika se obično ne podudaraju. Nama, kao i uvek ostaje da čekamo.
 

Post "Facebook kupio Whatsapp za 16 milijardi dolara!" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 21. 02. 2014.
Kategorije: Dopisivanje, Društvene mreže, Facebook, Vesti | Tagovi: whatsapp

Nastavak na Baguje.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.