Facebook ima više od milijardu korisnika

Izvor: SandzakInfo.net, 04.Okt.2012, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook ima više od milijardu korisnika

Najnovija statistika pokazuje da 600 miliona korisnika pristupa Facebooku sa mobilnih uređaja, što je povećanje za 48 miliona u odnosu na juni ove godine.  
Društvena mreža Facebook sada ima više od milijardu korisnika svakog mjeseca, saopštio je na američkoj televiziji direktor ove kompanije Mark Zuckerberg.
Facebook navodi da su ti korisnici podijelili 1,13 triliona lajkova, 219 milijardi fotografija i 17 milijardi podataka o svojim lokacijama.

Web site, koji je osnovan 2004. godine, sada pokušava da proširi svoju bazu korisnika na tržištima u razvoju, prenio je BBC.

"Ako čitate ovo – hvala vam što ste meni i mom timu ukazali čast da vam služimo. Olakšavanje komunikacije između milijardu ljudi je zadivljujuće i stvar na koju sam najviše ponosan u životu", napisao je Zuckerberg na svojoj stranici na Facebooku.

Najnovija statistika pokazuje da 600 miliona korisnika pristupa Facebooku sa mobilnih uređaja, što je povećanje za 48 miliona u odnosu na juni ove godine.

Od kada je servis pokrenut na Univerzitetu Harvard, njegovi korisnici napravili su 140,3 milijardi virtuelnih prijateljstava.

Održivi rast predstavlja ključni izazov za Facebook ukoliko kompanija želi da očuva svoju vrijednost. Njene akcije opale su na berzi na 22 dolara sa početnih 38 dolara u posljednjih nekoliko sedmica.

Investitori očekuju da uprava osmisli način da od korisnika Facebooka izvuče još više novca i da privuče nove korisnike u dijelovima svijeta u kojima ova mreža još nije dominantna.

Zuckerberg je u tu svrhu nedavno posjetio Moskvu i sastao se sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim. U Rusiji je i dalje na internetu najpopularnija domaća društvena mreža Vkontakte. 

Nastavak na SandzakInfo.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.