Facebook – deset saveta za „zavisnike“

Izvor: Dzungla.org, 15.Sep.2012, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook – deset saveta za „zavisnike“

Ukoliko ste non-stop na Facebooku, onda su ovi saveti ono što će vam pomoći da ga koristite bolje i kvalitetnije i sigurnije.

Saveti za korišćenje Facebooka pomoći će vam da ga bolje prilagodite sebi, svojim navikama, ali i da se stranice brže učitavaju i da vaša profilna strana uvek bude što jasnija za pregled drugim korisnicima.
1. Očistite svoj Facebook interfejs
Da li se i vama nagomilao veliki broj ikonica i aplikacija na sve strane na >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << Facebook stranici? Ako jeste, a verujemo da je tako, idite do Settings/Podešavanja i uđite u tab Notifications/Obaveštenja i sakrijte buduće notifikacije od svih aplikacija koje ste vremenom lajkovali, a više ih ne koristite. Tako vam obaveštenja o njima više neće stizati i stranice na Facebooku će se brže učitavati, jer će imati manje sadržaja za prikazivanje.
2. Prebacujte na Facebook fotografije visoke rezolucije
Ovo će vam pomoći da sačuvate fotografije, koje ćete kasnije moći da odštampate kada god poželite, a istovremeno će vam pomoći da sačuvate memoriju na svom telefonu. Nakon prebacivanja slika na „Fejs“ slobodno ih obrišite z telefona, jer će one zauvek ostati na vašem profilu u rezoluciji u kojoj ste ih uslikali.
3. Podesite chat opciju da bude nedostupna
Na taj način vaši prijatelji neće videti kada ste na Facebooku, sem onda kada vi to poželite – kada se samostalno uključite u četovanje. Na ovaj način sebi obezbeđujete privatnost i niko vas neće bespotrebno gnjaviti i izbeći ćete situaciju da vam neko nešto piše, a da vi ne želite da mu odgovorite.
4. Napravite Facebook podsetnicu
Ukoliko se bavite nekim poslom, mimo svog redovnog, možete ga lako predstaviti drugima preko personalizovane Facebook podsetnice – vizitke. Kliknite na About link, on se alazi odmah ispod vašeg imena na profilu i u Contact Info kartici pronađite sličicu vizitke. Kliknite na nju i bićete prebačeni na Moo.com sajt gde možete napraviti svoju vlastitu Facebook vizitku. Kasnije je možete deliti sa prijateljima preko statusa na toj i drugim društvenim mrežama ili kao potpis u mejlu.
5. Izaberite za koga ćete biti dostupni u chat servisu
Kada četujete imate mogućnost da budete skriveni od prijatelja za koje ne želite da vas vide, ali da ipak ostanete dostupni onima sa kojima želite da razgovarate. Da biste se sakrili od pojedinih Facebook kontakata idite u Chat prozor, zatim do Advanced Settings/Napredna podešavanja i u listi prijatelja izaberite kontakte kojima uvek želite da budete nedostupni. Na isti način ponovo se možete “prikazati” tim kontaktima, kada to budete želeli.
6. Ažurirajte status na „Fejsu“ i preko Twittera
Ukoliko vam je Facebook iz nekog razloga nedostupan, a ako mu pristupate sa mobilnog to je čest slučaj, ne brinite – status možete napisati i pomoću Twittera. U polju pretrage na fejsu tražite Twitter app i kada se ona pojavi kliknite na Add/Dodaj dugme. Twitter će tražiti da upišete lozinku i korisničko ime za tu društvenu mrežu, a potom i tražiti autorizaciju da pistupa vašem Facebook nalogu. Ptvrdite i jednu i drugu opciju i sada možete da pišete statuse i preko Twitter mreže. Sve što napišete kao tvit pojaviće se i kao status na „Fejsu“ – kul, zar ne?!
7. Iskopirajte „Fejs“ kalendar u Microsoft Outlook ili Apple iCal
Na taj način moći ćete da vidite rođendane i važne datume svih svojih prijatelja, a da ni ne otvarate Facebook. Otiđite do kartice Events/Događaji, pa u okviru nje potražite Calendar/Kalendar i kliknite na dugme Settings/Podešavanja. Posle toga još jedan klik na Export/Izvezi i izaberite u koji program – Outlook za Windows ili iCal za Mac računare. Nakon par sekundi svi događaji iz Facebook kalendara biće i na vašem PC-ju uvek dostupni i pregledno organizovani.
8. Koristite Facebook Photo Zoom alat
Sa njm je pregledanje slika u okviru Novosti/News Feed lakše i brže. Recimo, ako je neki vaš prijatelj postavio novu galeriju nema potrebe da ulazite u nju. Prvo pogledajte par slika koje su se prikazale u okviru tog posta. Samo pređite mišem preko prikazanih slika i one će se pvećati. Isto važi i za galerije. Ne morate kliktati na slike u njima – samo prelazite mišem preko njih i one će se povećati. Ovu ekestenziju potražite preko Search/Pretrage i nakon toga je instaliajte.
9. Instalirajte Like the Page ekstenziju
Ona vam omogućava da u FireFox i Chrome pretraživačima jednim klikom lajkujte bilo koju stranicu sa interneta i preporučite je prijateljima preko svog starog profila ili novog, sa Timeline opcijom. Ovo dugme se, nakon instalacije istoimene ekstenzije za pretraživače, koja je besplatna, nalazi u donjem ili gornjem desnom uglu, ali ga naknadno možete sami premestiti na mesto koje vama najviše odgovara.
10. Automatski se izlogujte sa „Fejsa“
U pretrazi potražita Facebook Auto-logout dodatak, koji ćete posle instalacije morati da podesite prema svojim potrebama. On omogućava da vas nakon određenog perioda ili radnje Facebook samostalno odjavi sa vašeg naloga i time spreči zloupotrebu vašeg profila. Nikad ne znate ko može da naiđe.
Ukoliko i vi koristite neku zanimljivu Facebook opciju, koja vam olakšava njegovu upotrebu ostavite nam komentar za neke od sledećih saveta, a i drugim korisnicima to će biti od pomoći.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Deset saveta za "zavisnike" od Fejsbuka

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2012, 09:02

Saveti za korišćenje Fejsbuka pomoći će vam da ga bolje prilagodite sebi, svojim navikama, ali i da se stranice brže učitavaju i da vaša profilna strana uvek bude što jasnija za pregled drugim korisnicima...1. Očistite svoj Facebook interfejs..Da li se i vama nagomilao veliki broj ikonica i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.