FB video chat, samo za Windows i Mac

Izvor: B92, 07.Jul.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FB video chat, samo za Windows i Mac

Konkurencija na polju društvenih mreža postaje sve jača, a ovoga puta Facebook je odlučio da se sa njom izbori udružujući se sa Microsoftom.

"Tokom protekle godine tim zadužen za poruke radio je na tome da pojednostavi komunikaciju jedan na jedan. U novembru lansirali smo nov sistem za poruke, koje objedinjuju chat, tekst, emailove i poruke na jednom mestu. Danas sam uzbuđen zbog toga što vam predstavljamo video pozive i druga poboljšanja chata", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Filip Su na zvaničnom Facebook blogu.

A među sinoć predstavljenim novitetima nalazi se opcija grupnog chatovanja, koje je, prema navodima iz Facebooka, jedna od opcija koje su korisnici najviše tražili, ali i pomenuti video pozivi, koje je Facebook omogućio u saradnji sa Skypeom, odnosno Microsoftom, u čijem je Skype vlasništvu

Mogućnost uspostavljanja video poziva biće dostupna svim korisnicima u narednih par nedelja, a oni koji su nestrpljivi mogu ovu opciju isprobati na facebook.com/videocalling. Iako se u zvaničnom saopštenju to ne pominje, video chat ne radi, još uvek, korisnicima na Linuxu.

"Mislimo da je ovo sjajno, zato što koristimo najbolju tehnologiju za video chat koja postoji, sa najboljom društvenom infrastrukturom koja postoji", rekao je Zakerberg na sinoćnjem predstavljanju.

Sinoćnju konferenciju iz Facebooka su iskoristili i da zvanično objave ono o čemu se već spekulisalo ranijih nedelja, da ova mreža ima 750 miliona korisnika.

I, iako se poslednjih dana mnogo više govorilo o Google + mreži nego o Facebooku, Zakerberg je, ne želeći da imenuje na koga tačno misli, rekao: "Kompanije koje rade jednu stvar uvek će biti bolje u njoj od onih koje rade milion stvari".

Tehnopolis na Facebooku

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FB video chat, samo za Windows i Mac

Izvor: medio.rs, 07.Jul.2011

Konkurencija na polju društvenih mreža postaje sve jača, a ovoga puta Facebook je odlučio da se sa njom izbori udružujući se sa Microsoftom.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.