FB uveo opciju instant prevoda

Izvor: Dzungla.org, 08.Okt.2011, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FB uveo opciju instant prevoda

Uskoro ćete na svojim FB stranicama moći da prevodite komentare bez obzira na kom su jeziku napisani.

Facebook je diskretno uveo novu alatku koja jednim klikom omogućava instant prevod.
Ovo je drugačija opcija od Googleovog sistema prevođenja - uslugu podržava Microsoft Bing i ona je primenjiva na individualne postove kao i na komentare. Na primer, ako vam je maternji jezik srpski i na nekoj otvorenoj FB >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << stranici naiđete na komentar na španskom, videćete uz njega 'Translate' dugmence i prevod će vam izaći u posebnom prozoru.
Radi još bolje tačnosti, ova opcija omogućava korisnicima koji govore više jezika da unesu personifikovan (i često precizniji) prevod u taj prozorčić. Ako dovoljan broj drugih korisnika pozitivno oceni tačnost tog „ljudskog” prevoda, on će zameniti Bingov.
Vadim Lavrusik, jedan od menadžera u Facebooku kaže da nova opcija za sada radi samo na Facebook stranicama ali ne i na profilima.
Ako ste administrator neke stranice i želite da za svoje višejezične korisnike obezbedite ovu opciju, idite na Your Settings i kliknite na 'Allow translations from Admin, community and machine translators'.
( Izvor: B92 )

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.