FB aplikacije traže dozvolu

Izvor: B92, 01.Jul.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FB aplikacije traže dozvolu

Aplikacije koje koristite na Facebooku od sada će morati striktno da traže dozvolu za pristup vašim podacima.



U sklopu sprovođenja ideje o jednostavnijoj kontroli i zaštiti podataka, Facebook je rešio da promeni pravila vezano za pristup aplikacija vašim podacima.

Tako sada svaka aplikacija mora da zahteva da striktno prihvatite, ili odbijete, da joj date pristup podacima sa vašeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profila. Kako je na zvaničnom blogu rečeno, ova poboljšanja izražavaju dva ključna uverenja Facebooka - vaši podaci pripadaju vama, i trebalo bi da jednostavno kontrolišete ono što želite da delite.

"Ukoliko u nekom trenutku tražite od developera da ukloni podatke kojima ste mu ranije dali pristup", navodi se na blogu, "mi zahtevamo da on izbriše te informacije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.