FB: Tajni folder koji krije neke vaše poruke

Izvor: B92, 22.Jul.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FB: Tajni folder koji krije neke vaše poruke

Tajni Facebook folder obeležen kao „drugo“ (other) mogao bi da sadrži važne poruke koje korisnici nikada nisu videli.

Ovaj folder u Inboxu, koji može da prikuplja poruke kojih niste svesni, je deo mera koje bi korisnike trebalo da štite od neželjenih poruka, ili spama, tvrdi Facebook.

Međutim, ne postoji nikakva notifikacija koja bi rekla korisnicima da je poruka prebačena u ovaj folder >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da veliki broj njih tamo ima skrivene stare poruke.

U svom blogu za The New York Times, stručnjak za tehnologiju Dejvid Poug je napisao da je otkrio tajni folder u kome je naišao na poruke koje nikada nije video.

Među njima su se nalazile važne poruke kao i pozivi prijatelja koji su išli nekoliko godina u nazad.

Facebook korisnici mogu proveriti svoj „drugi“ folder klikom na „poruke“.

Ovaj krajnje „nevidljiv“ folder izgleda predstavlja deo Facebookovog 1 dolar projekta.

Socijalna mreža počela je početkom godine da naplaćuje korisnicima jedan dolar ukoliko žele da kontaktiraju osobu koja nije njihov direktan prijatelj.

Ukoliko pokušate da takvu osobu kontaktirate, pojaviće se boks sa opcijom da platite ili da pošaljete poruku u „drugi“ folder.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto bi trebalo da pregledate poruke u Facebook-ovom ''antispam'' folderu ''Other''

Izvor: Informacija.rs, 23.Jul.2013, 10:55

Kada ste poslednji put pregleđivali poruke u folderu „Other“ koji je svojevremeno Facebook promovisao kao meru odbrane od spama? Jeste li uopšte svesni da postoji takav folder? Evo razloga zbog čega bi možda trebalo da pogledate šta se tamo nalazi. U članku objavljenom na blogu Njujork Tajmsa,...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.