Evo jednog iskrenog Facebook pogleda u prošlost

Izvor: B92, 08.Feb.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo jednog iskrenog Facebook "pogleda u prošlost"

Facebook je napravio pregled najupečatljivijih događaja svakog korisnika i spakovao ih u video koji traje oko minut.

Algoritam Facebooka je "pokupio" 15 fotografija i postova svih milijardu korisnika koji su objavljivani od momenta kada su se oni priključili mreži.

Većina korisnika je bila zadovoljna, jer kratak Facebook film budi mahom lepa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sećanja.

Međutim, u svarnosti je to drugačije. Pošto su svi već podelili svoje filmove sa prijateljima, na internetu se sada pojavio novi film, daleko iskreniji i realniji. Film su napravila dvojica komičara, Trip i Tajler.

Video počinje njihovom pričom o tome kada su se priključili Facebooku, odnosno kada su otvorili nalog na toj društvenoj mreži: "Priključili smo se 2010. godine i za prijatelje smo dodali mnogo ljudi, zbog čega sada žalimo. Prva osoba koja me je bocnula (poke) bio je moj tata. Sumnjam da on uopšte zna šta ova reč znači. Mada, iskreno, ne znam ni ja šta znači ta reč".

U nastavku videa autori se osvrću na stotine fotografija kafe koje su videli na Facebooku, u svom "news feedu", kao i grupe kojoj se nikada nisu priključili, ali uredno od nje dobijaju vesti i postove.

"Tu je i fotografija mog prijatelja na kojoj on izgleda 18 puta bolje nego uživo", navedeno je.

Autor prikazuje i prvi "selfie", odnosno fotografiju samog sebe, koju je napravio fotografišući ogledalo. Od blica se, naravno, uopšte ni ne vidi njegov lik.

Osim toga, autor je izveo i statistiku na Facebooku: "Nula. Toliko puta su se moji politički stavovi promenili zbog nečijeg posta na Facebooku".

"Moji prijatelji misle da mi je život savršen", navodi se u videu u kojem je autor objavio i fotografiju krila aviona, posredno ukazujući kako je to uradio samo da bi njegovi prijatelji pomislili kako je njemu lepo i lako, jer stalno putuje.

Pogledajte video i uverite se sami koja je priča uverljivija:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evo jednog iskrenog Facebook "pogleda u prošlost"

Izvor: B92, 08.Feb.2014

Facebook je napravio pregled najupečatljivijih događaja svakog korisnika i spakovao ih u video koji traje oko minut...Algoritam Facebooka je "pokupio" 15 fotografija i postova svih milijardu korisnika koji su objavljivani od momenta kada su se oni priključili mreži...Većina korisnika je bila zadovoljna,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.