Džinovska paukova mreža

Izvor: Domino Magazin, 08.Jun.2010, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džinovska paukova mreža

Dizajnerski poduhvat ogromnih razmera

Ako biste ušli u prostoriju u kojoj se nalazi instalacija bečko-hrvatskog dizajnerskog kolektiva For Use/Numen, verovatno biste pomislili da ste se iznenada obreli u kakvom horor filmu o džinovskim paukovima, te da će svakog momenta neki ogromni insekt da izađe iz mraka i krene ka vama.

A zapravo, bili biste daleko od istine. Reč je o običnoj lepljivoj traci, doduše u neobično velikoj količini - dizajneri su iskoristili >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << skoro 36 kilometara, odnosno skoro 50 kilograma lepljive trake da bi napravili čudesan enterijer i utisak paukove mreže. "Mreža" je toliko jaka da posetioci bez bojazni mogu da se penju po njoj, i istražuju kako izgleda perspektiva iz mnogobrojnih paukovih očiju. Instalacija će se prikazivati od 9. do 13. juna na Nedelji dizajna u Berlinu.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.