Društvena mreža samo za studente

Izvor: B92, 13.Maj.2013, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvena mreža samo za studente

Na internetu se ovih dana pojavila potpuno nova društvena mreža koja studente štiti od radoznalih očiju roditelja i poslodavaca i za koju se predviđa da bi u budućnosti mogla da bude konkurent Facebooku.

Društvena mreža Unii.com je razvijena u Engleskoj isključivo za one koji su uključeni u visoko obrazovanje, tako da sve aktivnosti studenata na mreži drži u strogoj tajnosti.

Mrežu će moći da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koriste samo oni sa zvaničnih univerzitetskih e-mail adresa, a programeri koji su učestvovali u izradi mreže tvrde da će studenti imati na njoj kompletnu privatnost.

Unii.com će funkcionistati po sličnom principu kao i Facebook, koji je takođe počeo kao mesto na kome su se okupljali studenti pojedinih univerziteta, pre nego što je otvoren za korisnike u celom svetu.

Izvršni direktor mreže Unii.com Marko Nardone insistira na tome da "ono što se dogodi unutar mreže tu i ostaje".

"Mnogi studenti ne bi pozvali svoje roditelje na zabavu koju prave, ili ih uključili u grupni telefonski razgovor, pa zašto bi onda morali da brinu o tome šta oni mogu da vide o njima na društvenim mrežama?", rekao je on.

"Univerzitet je mesto na kome se studenti ponašaju odgovorno, ali i ekperimentišu, stvaraju nova prijateljstva, tako da smo razvili mrežu na kojoj to bez ikakvih strepnji mogu da rade sa svojim vršnjacima", dodao je Nardone.

Osnivači mreže kažu da ona studentima treba da posluži da iskoriste sve moguće pogodnosti univerziteta, sa stranicama koje će biti posvećene i društvenoj aktivnosti, kao i instrukcijama za obezbeđivanje profesionalne prakse i zaposlenja.

Kao i na ostalim društvenim mrežama članovi Unii.coma mogu da grupišu svoje kontakte ili da smanje ili prošire broj ljudi koji mogu da vide svaki post, za početak mrežu mogu da koriste studenti engleskih univerziteta, a osnivači nisu otkrili da li će u budućnosti omogućiti korišćenje i onima sa stranih univerziteta, kao i da li će nakon nekog vremena otvoriti mrežu i za ostale korisnike.

Foto: bplanet / freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova društvena mreža samo za studente

Izvor: GdeInvestirati.com, 13.Maj.2013

Društvena mreža Unii.com je razvijena u Engleskoj isključivo za studente, tako da sve aktivnosti studenata na mreži drži u strogoj tajnosti. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.