Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dječaka optužili da je vještac i ostavili ga da umre (FOTO)

Anja Rigner Loven, Dankinja koja nekoliko godina pomaže djeci u Nigeriji, na svom Fejsbuk profilu objavila je fotografiju koja je dirnula ljude širom svijeta.

Naime, na fotografiji koja je ovih dana obišla svijet, a koja je postavljena u januaru, vidi se izgladnjeli, mršavi, nigerijski dječak kojeg ona poji vodom iz flaše. Kako je objasnila, dječak ima samo dvije godine, i nakon što je optužen da je vještac, izbačen je na ulicu, gde je osam mjeseci bio primoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da živi od ostataka hrane.

Mališan, kojem je kasnije dato ime Houp (Nada) pronađen je u veoma lošem stanju, praktično na korak do smrti, a njegovo tijelo bilo je prekriveno crvima.

Nakon što ga je uočila, dala mu je vodu i hranu, Anja je dječaka umotala u ćebe i odnijela u najbližu bolnicu, gde mu je ukazana pomoć i data krv kako bi se što prije oporavio.

- Njegovo stanje sada je stabilno. Sam uzima hranu i dobro reaguje na terapiju koja mu se daje - napisala je Anja, dodajući da je se "snažni, mali dječak" čak i igra sa njenim sinom.

Anja se inače nalazi na čelu fondacije koja pomaže djeci u Nigeriji. Samo dan nakon što je na Internetu zatražila pomoć za liječenje dječaka, dobila je milion dolara donacija.- Sa tim novcem ne samo da ćemo Houpu pružiti najbolju njegu već ćemo napraviti bolnicu i sačuvati mnogo djece od torture -napisala je ona.

Inače, na stotine djece u Nigeriji bude prepušteno samo sebi nakon što budu optuženi da su vješci.

(NN/24sata.hr)
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.