Danas onlajn tribina o ekološkim problemima u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2020, 08:34

Danas onlajn tribina o ekološkim problemima u Nišu

Niš je jedan od najzagađenijih gradova, ali sa kojim se još ekološkim problemima susreću građani biće jedna od tema onlajn tribine koja će se prenositi na Fejsbuk stranici Media centra, u četvrtak 20. avgusta o 13 sati. Učesnici će govoriti i o građanskom aktivizmu i stavu naučne i stručne zajednice na temu ekologije.

"Da Niš prodiše - Građanski aktivizam i ekološki problemi" - naziv je tribine koju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizuje ekološka organizacija Zeleni ključ. Osim zagađenog vazduha, učesnici tribine govoriće i o drugim ekološkim problemima u Nišu.

Kako građanski aktivizam posmatraju uspešne organizacije civilnog društva, a kako građani? Kakav je stav naučno/stručne zajednice? - neka su od pitanja.

Na tribini će o tome govoriti sociolog Fakulteta zaštite na radu dr Ivana Ilić Krstić, radnica u kulturi i ekološka aktivistkinja Marija Peternel, aktivista i član grupe građana EKO gerila iz Niša Aleksandar Zdravković, aktivistkinja Saveza mesnih zajednica Stara planina Dragana Božinović, pravnica u udruženju građana Odbor za ljudska prava i aktivistkinja Maja Kamenov, programski menadžer iz mreže udruženja građana NKD Danijel Dašić, aktivista Vedran Lendra i mr Olivera Milošević iz ekološke organizacija Zeleni ključ.

Razgovor će moderirati Milena Krstić iz niškog Media centra, početak je u 13 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.