Da li ste znali da na Fejsbuku postoji opcija koja otkriva sve vaše tajne?

Izvor: S media, 23.Feb.2013, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li ste znali da na Fejsbuku postoji opcija koja otkriva sve vaše tajne?

Jedan od razloga što tako volimo Facebook je i činjenica da možemo neometano da proveravamo sve što nas zanima na profilima bivših ljubavnika, "neprijatelja" ili novih simpatija, potpuno nesmetano, bez da oni to saznaju.

Ali, sa uvođenjem nekih promena u Timeline, odnedavno postoji opcija da vidite šta ste sve pretraživali. Da, da vidite koga ste sve "uhodili", odnosno, da vidite ono što ne biste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << želeli da vidi iko drugi osim vas.

To možete videti tako što odete na Activity Log koji se nalazi gore desno na stranici vašeg profila, odnosno na deo Timelinea koji je dostupan i vašim prijateljima kako bi proverili vaše poslednje aktivnosti. A ono što se prikazuje samo vama jeste mogućnost da vam Facebook pokaže i aktivnosti koje vidite samo vi, obeležavanjem kućice na vrhu stranice pored koje piše "Include Only Me activity", odnosno da vam se prikaže sve spomenuto - vaša pretraživanja.

Ona su po defaultu postavljena na "najzaključaniju" opciju, odnosno da to možete videti samo vi, ali ovakvim potezom Facebook je otišao korak dalje i to u smeru koji se korisnicima verovatno neće svideti.

Hoće li Zuckerberg uskoro odlučiti da vaša pretraživanja mogu biti vidljiva čitavom svetu, ne znamo, ali velika je verovatnoća da ta odluka ne bi bila dobra za dosadašnju politiku, u kojoj je upravo nesmetani "voajerizam" bio jedan od glavnih razloga goleme popularnosti i globalne rasprostranjenosti ove društvene mreže.

(Index.hr)

Foto: Print screen Facebook

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.