DŽIHADISTI PRODAJU ROBINJE NA FEJSBUKU: Uplakane devojke (18) koštaju 8.000 evra!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽIHADISTI PRODAJU ROBINJE NA FEJSBUKU: Uplakane devojke (18) koštaju 8.000 evra!

Islamska država koristi Fejsbuk za prodaju seksualnih robinja džihadistima, a cena zavisi od "ponude i tražnje".

Fotografije devojčica od 18 godina postavljene su na FB grupama ISIS militanta Abu Asada Almanija.

- Za svu braću koja razmišljaju o kupovini roba, ova je 8.000 dolara - piše Almani u poruci od 20. maja.

Isti čovek je navodno objavio i drugu sliku nekoliko sati kasnije, na kojoj se nalazi mlada, uplakana devojka.

- Drugi rob, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << takođe oko 8.000 dolara. Da ili ne? -  napisao je on u poruci. Prikazujući slike, Almani je rekao svojim FB prijateljima da će se one "udati i doći do davlaha (teritorija ID koju drže u Iraku i Siriji)."

Foto: Profimedia, Polaris

Na profilu je došlo i do žučne rasprave jer su neki tražili "razumnu cenu", drugi se rugali zbog izgleda devojčica a neki su ga napali i zbog prikazanja žene koja nema veo.

- Što je tako skupa? Da li ona ima neku izuzetnu veštinu? - napisao je jedan od njegovih pratilaca o ženi na drugoj fotografiji, a ponuđač je odgovorio da cenu formira sistem ponude i potražnje.

Slike sa njegovog profila je izbrisao FB roku od nekoliko sati.

U avgustu prošle godine, UN je saopštio da je došao do kopije seksualnog cenovnika Islamske države, navodeći da džihadisti mogu dobiti decu uzrasta od 1 do 9 za oko 165 dolara, adolescentkinje za 124 dolara, a žene starije od 40 godina za samo 41 dolar.

- Jednu devojku može kupiti i prodati pet ili šest različitih ljudi. Ponekad ovi borci devojke vrate svojim porodicama, tražeći otkup od nekoliko hiljada dolara - rekao je Zainab Bangura, specijalni predstavnik UN.

(Telegraf.rs / Izvor: washingtonpost.com)


Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ISIS prodaje žene preko Fejsbuka: "8.000 dolara za devojku, ali može da se pregovara"

Izvor: Blic, 30.Maj.2016

Džihadisti u Siriji i Iraku zarobljene žene tretiraju kao seksualne robinje, posebno ako pripadaju narodu Kurdi. One koje zarobe smatraju svojim vlasništvom sa kojim mogu da rade šta god požele, pa čak i da ih prodaju. Nedavno, oglas za prodaju seksualnih robinja objavljen je i na Fejbuku...Džihadista...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.