DIZNILEND JE TREBALO DA BUDE U BEOGRADU! Davne 1975. planirana je gradnja, ali je nešto pošlo po zlu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 22:54

DIZNILEND JE TREBALO DA BUDE U BEOGRADU! Davne 1975. planirana je gradnja, ali je nešto pošlo po zlu (FOTO)

Izgradnju je trebalo da finansira "Ineks turist" sa pedesetak miliona dinara

Kamen temeljac za beogradski Diznilend položen je davne 1975. godine u Beogradu. Veliki, zabavni park trebalo je da se gradi u Topčideru, na prostoru od desetak hektara, između restorana "Milošev konak" i železničke stanice Topčider, navodi se na Fejsbuk stranici "Crno-beli Beograd".

Bilo je predviđeno da zabavni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << park za decu ima: dvoranu "Svemir", salu za šetnju kroz istoriju, dvoranu za klizanje i zimi i leti, malu železnicu kojom će se putovati "kroz geografiju", dečiju auto-školu i veštačko jezero, po kome će moći da plove parobrodom ili čamcima. Diznilend bi imao i dva restorana, jedan nacionalni, a drugi dečiji. Zabavni park je trebalo da sadrži i minijaturnu pivnicu i dvorane za izložbe.

.

Šta se u međuvremenu dogodilo pa do gradnje nikada nije došlo, ne znamo, sećaju se možda starije generacije Beograđana.

Diznilend u Americi otvoren je 1955. godine, a u svetu postoji trenutno 12 ovakvih tematskih parkova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.