DF tuži autore plakata laži i mržnje prema Srbima

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2018, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF tuži autore plakata laži i mržnje prema Srbima

Demokratski front je odlučio da preda tužbu i tako pruži šansu policijsko-istražnim organima Crne Gore da, nakon „spektakularnih otkrića“ i hapšenja maloljetnika koji su po Fejsbuku prijetili formalnim i neformalnim funkcionerima DPS-a, otkriju i ko su nalogodavci, ali i izvođači kriminalnih radnji, kojima se za dnevnopolitičke potrebe vrši neviđeni istorijski falsifikat i raspiruje mržnja prema čitavom jednom narodu u Crnoj Gori, kao i baca ljaga na pretke više od 95% građana, koji su u jednoj ili drugoj formi bili za Ujedinjenje 1918. godine, kazao je Slaven Radunović, poslanik DF-a i potpredsjednik NSD-a.

Poznato je da Demokratski front ne gaji iluzije da Uprava policije i Tužilaštvo rade nepristrasno i u interesu svih građana Crne Gore, ali smatramo da je ovo test koji lako mogu da prođu, jer su im kriminalci „na dohvat“ ruke, a ukoliko ih ipak ne otkriju, to neće biti dokaz njihove nesposobnosti, nego upletenosti.

Radunović je podsjetio, na tom parčetu papira, natopljenom lažima i mržnjom, piše:


„U nemilosrdnoj odmazdi i represiji nad narodom Crne Gore počinjenim od strane Srbije, njene vojske, žandarmerije i domaćih izdajnika u njenoj službi, zbog aktivnog otpora okupaciji i aneksiji svoje domovine, jedne od najstarijih balkanskih država, između decembra 1918. i avgusta 1929. godine, u vrtlogu pakla i smrti nestalo je nekoliko hiljada ljudi. U gotovo svakom naselju kroz koje su prošle srpske kaznene jedinice vršena su silovanja djevojaka i žena usljed kojih je veliki broj njih kasnije činio samoubistva davljenjem ili vješanjem. Čitava Crna Gora prošla je kroz sramoćenja neviđena u njenoj cjelokupnoj istoriji“

IN4S

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.