DANAS SVI IMAJU FEJSBUK: Evo koliko je KORISNIKA očekivao njegov tvorac pre 12 godina (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS SVI IMAJU FEJSBUK: Evo koliko je KORISNIKA očekivao njegov tvorac pre 12 godina (VIDEO)

Na početku, društvena mreža je imala specifičnu namenu.

Danas retko ko nema profil na najpopularnijoj društvenoj mreži na svetu, poznatoj pod imenom Fejsbuk. Ipak, u samom početku, plan njenog tvorca, Marka Zakerberga, nije bio "osvajanje sveta". Verovatno vam je poznato da je prvobitni plan ovog svršenog harvardskog studenta bio da napravi onlajn mrežu namenjenu isključivo studentima ovog čuvenog univerziteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kasnije su se Fejsbuku ipak pridružili mnogi drugi univerziteti, škole, velike kompanije kao i pojedinci iz svih delova sveta, a danas ova veb stranica ima više od 800 miliona aktivnih korisnika.

Ovo čini zaista zanimljivim podatak o tome da je Zakerberg u startu očekivao svega 400-500 ljudi na svojoj društvenoj mreži, kao što možete i da čujete u intervjuu iz 2004. godine, kada je Fejsbuk nastao:

POVRATAK LEGENDE: Nokia telefoni na tržištu od sledeće godine!

- Nadali se da će na društvenoj mreži učestvovati 400-500 ljudi. Ali sada na mreži imamo 100 hiljada ljudi. Ko zna kuda dalje idemo. Do jeseni ćemo verovatno obuhvatiti još 100 ili 200 univerziteta, a u planu je i pravljenje mnogih novih aplikacija. Fejsbuk je mreža koja povezuje ljude sa više različitih univerziteta. Svako može da napravi profil tako što odgovori na nekoliko pitanja i ostavljajući neke informacije o sebi. Između ostalog, potrebno je da se povežete sa svojim prijateljima, a onda možete da vidite i ko su njihovi prijatelji, i da se upoznate sa njihovim onlajn identitetima, i saznate različite informacije o njima - objašnjavao je mladi Zakerberg pre 12 godina:

Pročitajte i:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.