DA LI STE SE IKAD ZAPITALI: Zašto Fejsbuk i Tviter koriste plavu boju?

Izvor: Kurir, 04.Jul.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI STE SE IKAD ZAPITALI: Zašto Fejsbuk i Tviter koriste plavu boju?

Plava boja je boja prirodnih elemenata neba i mora koju već tradicionalno za svoje proizvode koriste farmaceutska industrija, informatičke kompanije

Sve društvene mreže kao što su Instragram, Fejsbuk, Tviter, Linkedin, Tumblr, na sajtovima koriste plavu boju jer on asocira na mir, opuštanje i sigurnost.

Kako navodi francuski magazin "Slate", plava boja je boja prirodnih elemenata neba i mora koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << već tradicionalno za svoje proizvode koriste farmaceutska industrija, informatičke kompanije, policija, dakle svi sektori koji svojim korisnicima treba da uliju poverenje, sigurnost, pouzdanost.

Jedan od razloga zašto je Fejsbuk plave boje, kako navodi ovaj magazin, je, međutim, taj što je osnivač ove društvene mreže Mark Zakerberg daltonista, a plava boja je boja koju on najbolje raspoznaje.

Pretraživač NCSA Mozaik koristio je plavu boju zato što je to bila najtamnija boja posle crne i jedna od 16 raspoloživih boja tadašnje sistema.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto Fejsbuk i Tviter koriste plavu boju?

Izvor: BKTV News, 04.Jul.2014

Plava boja je boja prirodnih elemenata neba i mora koju već tradicionalno za svoje proizvode koriste farmaceutska industrija, informatičke kompanije.. . Sve društvene mreže kao što su Instragram, Fejsbuk, Tviter, Linkedin, Tumblr, na sajtovima koriste plavu boju jer on asocira na mir, opuštanje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.