Crnogorski ribari upecali retku ribu, predali je Institutu za biologiju (FOTO)

Izvor: BKTV News, 12.Maj.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski ribari upecali retku ribu, predali je Institutu za biologiju (FOTO)

Riba veoma čudnog izgleda nedavno je ulovljena u Ulcinju, preneo je crnogorski Institut za biologiju mora.

U pitanju je kostelj crnac, veoma retka vrsta. Nermin Alić i Fuad Goran uepcali su ribu na maloj dubini ispred ulcinjske plaže i poverili je crnogorskom Institutu za biologiju mora.

Kako navode na svojoj Fejsbuk stranici, nakon laboratorijske obrade i uzimanja svih morfomerističkih parametara utvrđeno je da se radi o ovoj retkoj vrsti koja naseljava isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << južni Jadran do dubina i preko 1.000 metara.

Radi se o ribi iz grupe hrskavičavih riba koja može dostići maksimalnu dužinu do 60 centimetara.

Ovakvi primerci, poručuju sa Instituta, veoma su interesantni za dalja ihtiološka istraživanja i pokazuju da je južnojadranska kotlina zaista centar biodiverziteta Jadranskog mora sa velikim brojem retkih ili endemičnih vrsta.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.